Vores historie

Backe & kompagni har sine rødder lang tilbage i tiden.

 

Hele historien startede tilbage i 1993, da Jess Backe startede med at sælge arbejdstøj fra sit 2 kvadratmeter bryggers på sin hjemmeadresse i Humlebæk hvor også hans kone og søn boede.

 

Tiden i årene fra 1993 og ti år frem var meget trængte, der var ikke meget plads at rykke rundt med og tøjet bugnede til sidst så meget ude i bryggerset at han måtte tage det ind i dagligstuen og med ind på soveværlset. Pengekassen var, så at sige lige så trængt. Konklussionen blev at der nu måtte komme mere plads.

 

Og siden hen er firmaet vokset sig stort, og i 2003 fik Jess Backe sin første butik på Bakkegårdsvej på 72 kvadratmeter som også lokaliseret i Humlebæk. Her kunne hans kunder nu komme forbi og se fysisk butik der stadig solgte arbejdstøj.

 

Nu var der kommet en butik, og de arbejdende folk i lokal området var glade for at komme og få en snak med Jess Backe, og røre ved varen inden den blev købt.

 

Men efter kort tid havde Jess Backe fået generet så stor og en dejlig butik, at han stadig måtte tage nogle af varene hjem til sin hjemmeadresse i Humlebæk.

Og det faldt ikke i god jord med konen, så Jess Backe måtte nu sætte hjerne i blød og tænke endnu længere fremad.

 

Den løsning han kom frem til var at flytte butikken ud på Haderslevvej i Helsingør på 102 kvadratmeter, hvilket passede ham fint, for det var i Helsingør han blev født, opvokset og havde familie.

 

Da ekpansionen af firmaet bare voksede og voksede og den ingen intention havde om at stoppe sit vokseværk, begyndte Jess så småt at tænke i andre baner.

 

Der skulle tilbydes andet end bare arbejdstøj til de hårdtarbejdende håndværkere, så Jess Backe begyndte at sælge bannere, beachflag, kuglepenne med tryk, golfbolde med tryk, og alt andet indenfor promotion af de virksomheder der kom ind i butikken. Og fra den ene dag til den anden så blev Backe og kompagni nu sælgere af alt hvad hjerte og dit firma begærede. Nu var det ikke kun længere at det var håndværkere derkom ind. Nu kom alle der havde et ønske om at promovere sin virksomhed.

 

Jess Backe lærte sig selv at arbejde med grafiske løsninger, og han er i dag den i Backe & kompagni der sidder med grafikken for vores kunder.

 

Men det stoppede ikke der. Langt fra....

 

Snart var pladsen oppe på Haderslevvej nu også trængt og lokalerne blev flyttet til Fabriksvej 8 også lokaliseret i Helsingør, hvor der i de første tre år var skønt og dejligt at være.

Men som det typisk var for Backe & kompagni så blev pladsen nu også her trængt, det var efterhånden ved at være en gammel kending. men vi der har været med i Backe & kompagni siden fra starten, var så småt begyndt være vant til det.

 

Men vi alle var trætte af at hver tredje år at skulle flytte. Så i stedet havde naboen til os flyttet ud af sine lokaler, og den lyse idé kom til Jess Backe, hvorfor ikke slå væggen ned til naboen, og udvide derfra. Vi hos Backe & kompagni havde nu fået et fodfæste i Helsingør som ingen andre i branchen havde i byen.

 

Backe & kompagni holdte stadig fast i arbejdstøj afdelingen, og Backe & kompagni kunne nu stolt sige at vi var blevet FE Engel største forhandler i hele Nordsjælland.